حلويات تجنن وتفتح النفس وكمان بالصور 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا حلويات تجنن وتفتح النفس وكمان بالصور 829894
ادارة المنتدي حلويات تجنن وتفتح النفس وكمان بالصور 103798
حلويات تجنن وتفتح النفس وكمان بالصور 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا حلويات تجنن وتفتح النفس وكمان بالصور 829894
ادارة المنتدي حلويات تجنن وتفتح النفس وكمان بالصور 103798
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةتبادل الأعلاناتأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 حلويات تجنن وتفتح النفس وكمان بالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الباشمهندس

حلويات تجنن وتفتح النفس وكمان بالصور Admin110
الباشمهندس


عدد المساهمات : 8310
عدد المواضيع : 3771
الجنس : ذكر

خدمات المنتدى
الساعة الآن فى مصر:
من فضلك:


لاتنسى متابعتنا على:

 Facebook Twitter YouTube Rss
حلويات تجنن وتفتح النفس وكمان بالصور Empty
مُساهمةموضوع: حلويات تجنن وتفتح النفس وكمان بالصور   حلويات تجنن وتفتح النفس وكمان بالصور I_icon_minitimeالثلاثاء 16 نوفمبر 2010 - 15:33

حلويات تجنن وتفتح النفس وكمان بالصور

يلا نبدااااا



كيك بجيلي المانجو
المقادير:


  • كوب زبدة
2 كوب سكر
كيس جيلي بالمانجو
4 بيضات
1/2 كوب مانجو مهروس أو مضروب في الخلاط بدون ماء
3 إلا ربع كوب دقيق
2 ونصف ملعقة صغيرة بيكينج باودر
ملعقة صغيرة فانيليا
كوب لبن

للحشو:


  • جيلي مانجو بارد (في قالب بنفس مقاس قالب الكيك)

الطريقة:
1- اخلطي الزبدة مع السكر بالمضرب لغاية ما يبقى الخليط عامل زي الكريمة، وبعد كده ضيفي حبيبات الجيلي مع الاستمرار في الخلط، لغاية ما كل المكونات تتجانس مع بعضها.

2- بعد كده ضيفي بيوريه المانجو والبيض مع الاستمرار في الخلط.

3- اخلطي الدقيق مع البيكينج باودر والفانيليا، وبعد كده ضيفيهم للخليط السابق مع الاستمرار في الخلط، وبعد كده ضيفي اللبن واضربي كل المكونات مع بعضها لغاية ما تحسي إن كلها تجانست.

4- هاتي الصينية اللي هتعملي فيها الكيك وادهنيها بالقليل من الزبدة وشوية دقيق، وبعد كده تخلصي من الدقيق الزيادة، وبعدين صبي فيها خليط الكيك اللي جهزتيه، وساوي السطح.

5- دخلي الصينية في فرن ساخن على درجة حرارة 180، وسيبيها تستوي لمدة نصف ساعة أو لغاية ما تحسي إنها استوت.

6- طلعي الكيكة من الفرن وسيبيها لغاية ما تبرد خالص تماماً، وبعد كده اقسميها بالعرض إلى 3 طبقات متساوية في الارتفاع.

7- حطي أول طبقة من الكيكة في طبق التقديم، وافردي عليها طبقة من جيلي المانجو، وبعد كده حطي طبقة تانية من الكيكة وكرري نفس الحركة مع باقي الطبقات، وبعد كده ممكن تزيني سطح الكيكة بالكريم شانتيه وقطع المانجو وقدميها.. وبالهنا والشفا.


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



كاسترد بالمكسرات
المقادير:


  • 4 أكواب لبن كامل الدسم
  • 1/4 كوب سكر
  • 3 ملاعق كبيرة بودرة كاسترد
  • 1/2 1 ملعقة صغيرة حبهان مطحون
  • مكسرات للتزيين؛ أي نوع أنت بتحبيه (جوز أو فستق أو عين جمل أو جوز الهند أو زبيب)

الطريقة:
1- سخني اللبن والسكر والحبهان في إناء، وسيبيهم على نار هادية لغاية ما يغلوا مع التقليب المستمر.

2- دوّبي بودرة الكاسترد في حوالي 4/1 كوب مية، وضيفيها تدريجياً إلى خليط اللبن والسكر والحبهان، وخدي بالك إنك في الوقت ده تكون النار هادية، وتقلبي بملعقة خشبية باستمرار علشان الخليط ما يلزقش.

3- سيبي الخليط ده يغلي على النار كويس، وبعد ربع ساعة شيليه من على النار، وضيفي إليه ماء الورد، ورجعيه تاني على النار لمدة خمس دقائق كمان مع التقليب المستمر.

4- بعد كده هاتي أطباق التقديم وصبيه فيها، وبعد ما يبرد زيني الأطباق بالمكسرات، وحطيه في الثلاجة وطلعيه عند التقديم.


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




السمبوسك الحلو
المقادير:


  • 1/2 لفة جلاش
  • 1/2 كوب زبد سايحة
  • 1/2 كيلو جبنة ريكوتا
  • 2 ملعقة كبيرة سكر
  • 3/4 كوب شربات
  • 2 ملعقة كبيرة فستق مفروم للتزيين

مقادير الشربات:


  • 1/2 كوب سكر
  • 3/4 كوب مية
  • عصير ليمونة
  • فانيليا

الطريقة:
1- اخلطي الجبنة الريكوتا مع السكر في طبق.

2- حطي رقائق الجلاش على سطح مستوي وقطعي كل ورقة جلاش لمربعات عرضها حوالي 4-5 سم.

3- خدي كل مربع وحطي فيها 2 ملعقة صغيرة من خليط الريكوتا في الوسط، واطوي كل الأطراف للداخل علشان تبقى على شكل وردة مربعة وبداخله الحشو، وبتكرري نفس الطريقة دي لغاية ما تخلصي كل اللي عندك.. وادهني طرف كل واحدة بشوية زبدة علشان تلزق.

4- هاتي صينية فرن وادهنيها بالزبدة، وحطي فيها مثلثات السمبوسك، وادهني سطح السمبوسك بالزبدة.

5- سخني الفرن على درجة حرارة عالية (220 مئوية)، ودخلي الصينية الفرن لمدة 30 دقيقة أو لغاية ما تلاقي إن وش اللفائف بقى ذهبي، وممكن إنك تحمريها في الزيت بدلاً من وضعها في الفرن.

6- خرجيها من الفرن، وصبي على كل واحدة ملعقة من الشربات البارد ورشي عليها فستق.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




كنافة مقلية بالكريمة والفاكهة
مقادير الكنافة:


  • 1/2 كيلو كنافة
  • زيت للقلي
  • كوب شربات
  • كوب كريمة مخفوقة
  • كوب فاكهة مشكلة (مانجو – تفاح – جوافة – كريز)

مقادير الشربات:


  • 1/2 كوب سكر
  • 3/4 كوب ماء
  • عصير ليمونة
  • فانيليا

طريقة عمل الشربات:
حطي السكر والمية كلهم مع بعض في إناء على نار هادئة لمدة ربع ساعة، وبعد كده ضيفي الليمون، وسيبيه لمدة 5 دقائق لغاية ما يغلي، وحطي الفانيليا وشيليه من على النار، وسيبيه لغاية ما يبرد.

طريقة عمل الكنافة:
1- اقلي الكنافة في زيت ساخن لغاية ما لونها يأخذ اللون الذهبي.

2- بعد ما لونها يبقى ذهبي شيليها من على النار وحطيها على ورق لامتصاص الزيت الزائد.

3- هاتي طبق الحلويات، وحطي فيه طبقة من الكنافة واسقيها بالشربات وهي سخنة وحطي طبقة تانية من الكريمة والفاكهة وطبقة أخرى من الكنافة وزينيها من فوق بالكريمة والفاكهة.


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]






جيلي بالفواكه والبسكويت مغطى بالقشطة والشيكولاتة
المقادير:


  • فواكه مشكلة مقطّعة إلى مربعات صغيرة
  • 4 علب جيلي (نوع واحد)
  • 3 علب بسكويت
  • علبة قشطة
  • شيكولاتة مبشورة
  • كأس من الكريمة المخفوقة

الطريقة:
1- هاتي الفاكهة اللي عندك وقطعيها إلى مكعبات صغيرة، وبعد كده رصيها في الأطباق اللي هتقدمي فيها.

2- فضي محتويات علب الجيلي في إناء كبير فيه 3 أكواب من الميّة المغلية على نار متوسطة الحرارة مع التقليب المستمر لمدة عشر دقائق، أو لغاية ما تلاقي إن الجيلي بدأ يتقل، وبعد كده صبي شوية جيلي فوق الفاكهة.

3- بعد كده هاتي البسكويت ورصيه فوق الفاكهة والجيلي، بعد كده صبي باقي الجيلي فوق البسكويت، بعد كده حطي الطبق ده في الثلاجة لمدة 4 ساعات أو لغاية ما الجيلي يتجمد.

4- هاتي علبة القشطة وعلبة الكريمة واخلطيهم مع بعض كويس، وطلعي الطبق من الثلاجة، وادهني وشه بخليط الكريمة والقشطة، وبعد كده رجعيه الثلاجة تاني لمدة ساعة.

5- بعد ما تلاقيه جمد خرجيه من الثلاجة وحطي على وش الطبق شوية فاكهة أو شوية شوكولاتة مبشورة.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]







لقمة القاضي
المقادير:


  • كوب دقيق
  • كوب لبن
  • معلقة صغيرة خميرة
  • ذرة ملح
  • 1/4 كوب زيت ذرة

مقادير الشربات:


  • 1/2 كوب سكر
  • 3/4 كوب مية
  • عصير ليمونة
  • فانيليا

الطريقة:
1- اخلطي الدقيق مع الخميرة مع الملح، وضيفي إليهم تدريجياً اللبن وهو دافئ.. واعجني المقادير دي كلها مع بعضها كويس، وبعد كده غطيها وسيبيها لمدة 3 ساعات علشان تتخمر.

2- بعد مرور 3 ساعات سخني الزيت، وبعد كده خدي معلقة صغيرة من العجينة دي واقليها في الزيت، وكرري الموضوع ده لغاية ما العجينة تخلص.

3- شيلي لقمة القاضي من الزيت، وحطيها وهي ساخنة في العسل أو الشربات، وبعد كده شيليها منه، وحطيها في مصفاة علشان تتخلص من العسل أو الشربات الزيادة.

4- بعد كده رصيها في طبق التقديم.. وبالهنا والشفا.


طريقة عمل الشربات:
حطي السكر والمية كلهم مع بعض في إناء على نار هادئة لمدة ربع ساعة.. وبعد كده ضيفي الليمون وسيبيه لمدة 5 دقائق لغاية ما يغلي، وحطي الفانيليا وشيليه من على النار وسيبيه لغاية ما يبرد.


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




كيكة بصوص الشيكولاتة
المقادير:
كوب سكر
كوب زيت
كوب ماء
4 ملاعق كبيرة لبن بودرة
4 ملاعق كبيرة كاكاو خام
2 بيضة
باكو فانيليا
كوب دقيق
باكو بيكينج باودر


الطريقة:
1- أول حاجة نضع كوب السكر وكوب الماء وكوب الزيت والكاكاو واللبن والفانيليا في الخلاط، ونضربهم مع بعض لحد ما يبقوا متجانسين ويدوبوا كلهم والسكر يدوب، وكمان ممكن تحطي المكونات دية شوية شوية علشان ما تبقاش كتيرة على الخلاط ويدوبوا كويس.

2- بعد كدة ناخد من الخليط ده كوباية كاملة ونخليها على جنب لوحدها.

3- نجيب بيضتين ونكسرهم على باقي الخليط اللي في الخلاط ونضربه تاني كويس.

4- نحط الخليط اللي ضربناه مع البيض في وعاء بلاستيك ونضيف عليه كوباية الدقيق والبيكينج باودر، ونعجنهم مع بعض جامد بالملعقة.

5- بعد كده نصب العجينة في الصينية وندخلها الفرن لحد ما تستوي (العجينة بتبقى سايلة شوية).

6- أوّل ما العجينة تستوي وتخرجيها من الفرن، بنجيب كوباية الصوص اللي كنا سيبينها على جنب وبنصبها على وش الكيكة وبنسيبها شوية.

7- بعد ما الكيكة تبرد ممكن نحطها في الثلاجة،


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]





السويسرول
المقادير:
4 بيضات.
3/4 كوب دقيق.
3/4 كوب سكر.
ملعقة كبيرة ماء فاتر.
ملعقة صغيرة فانيليا.
ملعقة صغيرة ملح.
مربى للحشو.


الطريقة:
1ـ اضربي البيض بالمضرب كويس جداً لغاية ما حجمه يزيد، وبعد كده تضيفي السكر واضربيه تاني بالمضرب لغاية ما تلاقي البيض لونه افتَح وعمل زي الكريمة.

2ـ ضيفي الفانيليا والملح للبيض والسكر واخلطيهم مع بعض كويس وبالراحة جداً، وبعد كده ضيفي كمية الدقيق شوية شوية مع التقليب المستمر من تحت لفوق وبهدوء جداً.

3ـ أحضري صينية مدهونة سمن وحطي فيها ورق زبدة ورشي عليها طبقة من الدقيق، وبعدين صبي فيها العجينة وافرديها كويس جداً بحيث يكون سمك العجينة متساوي في كل جوانب الصينية.

4- دخلي الصينية في فرن ساخن، وسيبيها لمدة من 10 إلى 15 دقيقة لغاية ما لونها يحمر شوية وتعلى، واوعي تسيبيها كتير في الفرن لإنها ممكن تنشف منك.

5- في الوقت اللي العجينة فيه هتكون في الفرن، أحضري المربى وحطيها في طبق وقلبيها كويس لغاية ما تبقى سايلة وكثافتها قليلة علشان تعرفي تفرديها على العجينة.

6- بعد ما تطلّعي الصينية من الفرن حطي على وشها ورق زبدة واضغطي عليها بصينية تانية، وبعد كده قطعي بالسكينة الأطراف بحيث تكون متساوية.

7- افردي المربى على الوش، بس خلي بالك إنك تسيبي الأطراف نظيفة من غير ما تفردي عليها المربى.

8- لفي السويسرول بالراحة وممكن إنك تقطعي بالسكينة جزء صغير مسافة واحد سم من الناحية اللي هتلفي من عندها؛ لأن الطريقة دي هتسهل عليكِ اللف، وكمان ورقة الزبدة اللي من تحت هتساعدك وإنتِ بتلفيه، وبعد كده حطيه في الثلاجة.

9- بعد ما السويسرول يبرد قطعيه لشرائح وقدميه.. وبالهنا والشفا.


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



كيكة الزبادى
المقادير:
كوبين ونصف دقيق.
كوب ونصف زبادي كبير.
2 معلقة كبيرة سمن.
5 بيضات.
فانيليا.
كوب سكر.
باكو بيكنج باودر.
ذرة ملح.

مقادير الشربات:
كوب ونصف سكر.
2 كوب ماء.
نقط عصير الليمون.
فانيليا.

الطريقة:
1- لتحضير الشربات:
حطي السكر مع الماء على النار وقلبيهم لغاية ما السكر يذوب تماماً، وبعد كده ضيفي عصير الليمون وعلّي النار عليه؛ بس خدي بالك إنك تشيلي الريم أول بأول، وبعدين ضيفي الفانيليا واتركي الخليط لغاية ما يبرد تماماً.

2- اخلطي الدقيق مع الملح والبيكنج باودر والسمن.

3- اضربي البيض مع الفانيليا واخلطيه مع الدقيق والسمن.

4- اضربي الزبادي مع السكر وضيفيهم إلى خليط الدقيق، وقلبيهم مع بعض لغاية ما يتجانسوا، وسيبي الخليط لمدة ساعة.

5- صبي العجينة في صينية مدهونة سمن، ودخّليها الفرن على درجة حرارة متوسطة لغاية ما تستوي.

6- طلّعي الكيكة من الفرن، وسيبيها تهدى شوية، وبعدين صبّي عليها الشربات وهو بارد تماماً.

7- تقدم الكيكة في طبق التقديم وممكن تزينيها بجوز الهند أو الكريم شانتيه.. وبالهنا والشفا.



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]





أم علي بالمكسرات

المقادير:

• 5 أكواب لبن حليب محلي.
• 5 رقائق جلاش.
• 2 معلقة كبيرة زبد.
• 3 معالق كبيرة كريمة لباني.
• نصف كوب زبيب.
• ربع كوب بندق.
• ربع كوب لوز.

الطريقة:

1- حطي الجلاش على صاج أو صينية للفرن وحمصيه في فرن.
2- أحضري البندق واللوز وحطيهم على صاج أو صينية للفرن، وحمصيهم في الفرن لمدة 4 دقائق.
3- في الوقت اللي أنتِ بتحمّصي فيه المكسرات سخني اللبن.
4- قطعي رقائق الجلاش إلى قطع متوسطة وحطيها في طاجن كبير، وضيفي إليها البندق واللوز والزبيب وبعد كده حطي اللبن في ثلثين الطاجن.
5- سخني الفرن حتى درجة حرارة متوسطة (200 مئوية)، وحطي الطاجن في الفرن لمدة 15 دقيقة أو لغاية ما تلاقي إن رقائق الجلاش بدأت في امتصاص اللبن.
6- خرجيه من الفرن وضيفي إليه الزبدة والكريمة من على الوش، ودخليه الفرن تاني لمدة 20 دقيقة أخرى أو لغاية ما تلاقي لونه بقى ذهبي خرجيه.. وبالهنا والشفا.


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



كيكة البراونيز بعين الجمل

المقادير:
2 بيضة
1/2 كوب زبدة
200 جرام شيكولاتة، وسيّحيها في حمام مائي ساخن.
1/2 كوب سكر
كوب دقيق
1/4 معلقة بيكينج باودر
1/4 معلقة فانيليا
1/8 كيلو شيكولاتة مقطعة لقطع صغيرة
1/4 كيلو عين جمل

الطريقة:
1- حطّي البيض والفانيليا في طبق، واضربيهم كويس بالمضرب الكهربائي.

2- بعد كده ضيفي عليه الزبدة والسكر والشيكولاتة السايحة، واضربيهم كلهم مع بعض.

3- اخلطي الدقيق مع البيكينج باودر وضيفيهم لخليط البيض، وقلّبيهم مع بعض بالراحة، وبعد كده ضيفي عليهم عين الجمل وقطع الشيكولاتة.

4- هاتي قالب الكيك وادهنيه بالزبدة، وصبّي فيه الخليط وساوي العجينة من فوق، وممكن تحطي بعض قطع الشيكولاتة على الوش ودخليها في فرن متوسط الحرارة.

5- سيبي الخليط في الفرن لمدة 30 دقيقة.

6- طلعي الصينية من الفرن بعد ما تتأكدي إنها استوت وسيبيها تبرد، وبعد كده قطعي البراونيز لمربعات صغيرة وقدميها.. وبالهنا والشفا.


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



بسكويت الكراميل والشيكولاتة
أما الطبق ده فجامد جداً وسهل أوي، وكمان جديد، وهيعجبك، ومش هيأخذ منك غير نصف ساعة...

المقادير:
باكو بسكويت سادة "يُفضّل ماري أو دايجستيف"
90 جرام زبدة سايحة
عبوة لبن مكثّف "متوافر في السوبر ماركت"
نصف كوب شربات
200 جرام شيكولاتة خام مبشورة
150 جرام كريمة لباني
قوالب كيك صغيرة "موجودة في أي محل أدوات منزلية"

الطريقة:
1- سخّني الفرن على درجة حرارة متوسّطة.

2- ادهني القوالب الصغيرة بالزبدة.

3- أحضري البسكويت وكسّريه لقطع صغيرة جداً لغاية ما يبقى زي البودرة، وبعد كده اعجنيه مع نصف مقدار الزبدة اللي عندك لغاية ما يبقى عجينة متماسكة.

4- حطّي العجين في القوالب وافرديه بأطراف صوابعك، وبعد كده حطي القوالب في الفرن لمدة 8 دقائق أو لغاية لما العجين يبقى لونه ذهبي.

5- في نفس الوقت أحضري اللبن المكثّف والشربات وباقي مقدار الزبدة، وحطيه في حلة على النار، وقلّبيهم لغاية لما الزبدة تسيح وبكده تكوني عملتي الكراميل.

6- صبّي الكراميل بالتساوي على البسكويت اللي في القوالب الصغيرة، ودخّليه الفرن تاني لمدة 10 دقايق؛ وبعد كده طلعيه وسيبيه لغاية لما يبرد.

7- أحضري الشيكولاتة والكريمة اللباني، وامزجيهم سوا على نار هادية لغاية لما الشيكولاتة تسيح وتمتزج بالكريمة.

8- صبّي الشيكولاتة على البسكويت والكراميل من فوق، وحطيه في الثلاجة لمدة نصف ساعة.

9- طلعيه بعد كده وحطيه في أطباق التقديم.. وبألف هنا وشفا.


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



بقـــلاوة

المقادير:
لفة جلاش
سمنة
تشكيلة متنوعة من المكسرات؛ الفستق والجوز واللوز
شربات

الطريقة:
1- هاتي صينية الفرن وادهنيها بالسمن كويس، وبعد كده رصي فيها ست أوراق من الجلاش، وخدي بالك إنك تمسحي وش كل ورقة هتحطيها بالسمنة كويس ما عدا آخر واحدة.

2- هاتي المكسرات وابشريها إلى قطع صغيرة واخلطيها مع شوية سكر وقرفة وماء الورد، وبعد كده رشي الخليط ده على الطبقة الأخيرة من الجلاش.

3- رصي ست أوراق أخرى من الجلاش مع مسح كل ورقة بالسمن وامسحي وشّ الورقة الأخيرة هي كمان.

4- قسمي أوراق الجلاش وهي في الصينية على شكل مربعات.

5- دخلي الصينية الفرن على درجة حرارة هادية وسيبيها لغاية ما وشها يحمر.

6- خرجيها من الفرن ورشي على وشها شوية فستق مبشور واسقيها بالشربات البارد.

ودي طريقة عمل شربات البقلاوة:
مقادير الشربات:
1/2 كوب سكر
3/4 كوب مية
عصير ليمونة
فانيليا

طريقة عمل الشربات:
حطي السكر والمية مع بعض في إناء على نار هادئة لمدة ربع ساعة. بعد كده ضيفي الليمون وسيبيه لمدة 5 دقائق لغاية ما يغلي، وبعدها حطي الفانيليا وشيلي الخليط من على النار وسيبيه لغاية ما يبرد.


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




كيكة الجزر

المقادير:
كوب ونصف دقيق منخول
3 بيضات
كوب زبدة أو سمن
كوب لبن
كوب ونصف سكر عادي
جزرة مبشورة
2 معلقة صغيرة بيكينج باودر
معلقة صغيرة ملح
فانيليا

الطريقة:
1- اخلطي الجزر المبشور مع السكر، وسييبهم لمدة ساعة، وبعد كده اضربيهم كويس في الخلاط.

2- بعد كده اضربي السمنة أو الزبدة بالمضرب كويس لغاية ما تلاقي لونها افتح، وبعد كده ضيفي معاها البيض والفانيليا والملح واضربيهم كويس جداً مع بعض.

3- ضيفي عليهم خليط الجزر والسكر، واضربيهم كلهم مع بعض مرة تانية لغاية ما تحسي إن الخليط بقى هش.

4- اخلطي الدقيق المنخول مع البيكينج باودر وضيفيه على الخليط السابق.

5- أحضري الصينية وادهنيها بقليل من الزبدة وغلفيها بطبقة خفيفة من الدقيق، وبعد كده صبي الخليط فيها.

6- دخلي الصينية في فرن ساخن على درجة حرارة متوسّطة، وسيبيها لمدة 45 دقيقة أو لغاية ما تتأكدي إنها استوت، وبعد كده طلعيها وممكن تزينيها بشيكولاتة بيضاء خام أو بالكريم شانتيه وقدميها.. وبالهنا والشفا.


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




بودنج النسكافيه

المقادير:
300 جرام بسكويت سادة
3 معالق كبيرة نسكافيه٬ مذوّبة في نصف كوب ماء
350 جرام قشطة
2 معلقة كبيرة كاكاو
كوب سكر ناعم
كوب ونصف كريمة لباني مخفوقة

الطريقة:
1- اغمسي البسكويت في النسكافيه.

2- هاتي طبق ورصي في قاعدته طبقة من البسكويت المطعم بالنسكافيه.

3- اخلطي القشطة مع الكاكاو والسكر الناعم كويس لغاية ما الخليط يبقى ناعم أوي، وبعد كده حطي نصف كمية الخليط ده فوق البسكويت اللي في الطبق، وبعد كده حطي نصف كمية الكريمة المخفوقة.

4- كرري نفس الخطوات مرة تانية، يعني حطي طبقة من البسكويت وعليها طبقة من القشطة وعليها طبقة الكريمة.

5- حطي البودنج في الثلاجة لمدّة 3 ساعات، وبعد كده قدميه بارد.. وبالهنا والشفا.


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



تارت التمر بالكاسترد
المقادير:
1/2 كوب زبدة
بيضة
2 كوب دقيق
3 معالق كبيرة سكر
1/4 كوب تمر مقطع قطعاً صغيرة
1/3 كوب ماء

الحشو:
كوب تمر
كوب كسترد
2 معلقة كبيرة سكر بودرة "للتزيين"

الطريقة:
1- اخلطي الدقيق مع السكر، وقطع التمر وقلبيهم مع بعض كويس، وضيفي إليهم الزبد واعجني الخليط ده مع بعضه بأطراف أصابعك.

2- ضيفي للخليط السابق البيض والمية مع استمرار التقليب، لغاية ما تلاقي العجينة بقت لينة افرديها في القوالب الخاصة بالتارت وغطيها بالكسترد والتمر، وبعد كده حطيها في فرن درجة حرارته 160 درجة مئوية لمدة 20 دقيقة وبعدين طلعيه من الفرن وسيبيه لغاية ما يبرد وزينيه بالسكر البودرة.



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



القطايف بالمهلبية
المقادير:


  • 2/1 كيلو قطايف
  • كوب لبن
  • 1/2 كوب نشا
  • 1/2 كوب سكر
  • 1/2 معلقة صغيرة فانيليا
  • زيت عباد الشمس للقلي
مقادير الشربات:

  • 1/2 كوب سكر
  • 3/4 كوب مية
  • عصير ليمونة
  • فانيليا
طريقة عمل الشربات:
حطي السكر والمية كلهم مع بعض في إناء على نار هادئة لمدة ربع ساعة. بعد كده ضيفي الليمون وسيبيه لمدة 5 دقائق لغاية ما يغلي، بعد كده حطي الفانيليا وشيليه من على النار وسيبيه لغاية ما يبرد.


الطريقة:
1- اخلطي اللبن والسكر والفانيليا والنشا في إناء متوسط، ودوبيهم مع بعض، بعد كده حطيهم على نار متوسطة مع التقليب المستمر لغاية ما تغلي كويس شيليه من على النار وسيبيه لما يبرد، وبكده يبقى أنتِ حصلتِ على المهلبية اللي هتحشي بيها القطايف.

2- هاتي القطايف واحشي كل واحدة بمعلقة صغيرة من المهلبية في منتصف كل واحدة من القطايف؛ بس خدي بالك إن الحشو ده يكون في وسط قرص القطايف واقفلي قرص القطايف بالضغط عليه بإيدك، وخدي بالك إنك تتأكدي من عدم وجود أي حشو ظاهر.

3- بعد ما تخلصي حشو القطايف كلها هاتي طاسة وسخّني فيها الزيت كويس، وبعد كده اقلي القطايف على درجة حرارة متوسطة لغاية ما تلاقي لون القطايف بقى ذهبي وشيليها من الزيت وحطيها في الشربات، وبعد كده تطلعيها من الشربات وتحطيها في مصفاة علشان تتخلصي من الشربات الزيادة. بعد كده حطيها في طبق الحلويات.


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


منقوووووووووول


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://ahlasohba.123.st
 
حلويات تجنن وتفتح النفس وكمان بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» فوط على شكل حلويات
» حلويات: تورتة البرتقال المجلّدة
» ღ في النفس أحاسيس أخرى ღ
» تشكيلة حلويات الشيف اسامه السيد.
» حلويات الرجيم ( قليلة السعرات الحرارية )

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: المطبخ والديكور :: الحلويات والمشروبات :: الحلويات الشرقية والغربية-
انتقل الى: